top of page

Rode Tent - Verontschuldigingen?

Veel energie en een constante gedachtenstroom - ik zit midden in mijn innerlijke lente. Deze ochtend werd ik wakker, fel verliefd op mijn gezinsleden, met de behoefte aan me verontschuldigen voor het 'gedrag' van de vorige innerlijke winter. Het 'gedrag' die ervoor zorgde dat ik me wat afsloot. Het 'gedrag' die ervoor zorgde dat ik mezelf op de eerste plaats zette. De grote mond die heel duidelijk maakte aan mensen dat ik geen zin en energie had voor hun shizzle.Vroeger deed ik dat, dan ging ik me verontschuldigen. Sorry dat ik vorige week gevraagd heb dat jij ging koken, en niet ik. Sorry dat ik vorige week toen het even niet ging alleen naar bed ging. Sorry dat ik meer aandacht had voor mijn boek, sorry ... sorry ... sorry ...


De sorry voelde niet oprecht. Ik was eerder deze week nog aan het denken hoe fantastisch mijn laatste menstruatieperiode eigenlijk was. Ik was moe, had wat pijntjes, kon moeilijk mijn focus houden bij wat anderen me vertelden ... en bovenal: Mijn bullshit-verdraagzaamheid-meter stond op 0! Heerlijk toch! Zoveel prachtig innerlijk werk, loslaten en ontvangen, iedere maand opnieuw mezelf wat beter leren kennen. Iedere maand opnieuw een laag dieper. Waarom zou ik me dan verontschuldigen voor dit natuurlijke proces. Voor de tijd die mij de kracht geeft om te detoxen en er de andere 3 weken van mijn cyclus met volle goesting tegenaan te gaan. Misschien is het eerder een uitnodiging om meer bewustzijn in de wereld te brengen rond natuurlijke cycli. Hoe komt het dat we in de zomer en winter even hard werken? Hoe komt het dat we als vrouw iedere week even hard dienen te werken? Hoe ver staan we zo verwijderd van onze natuur? Wat is het verband tussen onze menstruatie en de maan? Weten we eigenlijk zelfs nog veel van de fysieke processen waardoor ons lichaam gaat iedere maand?


Oh wat een heimwee naar de tijd dat je als vrouw gewoon enkele dagen kon 'verdwijnen' - even ophouden met alle moetens. Even tijd voor jezelf. Tijd om je te verbinden met alle vrouwen ter wereld, op spiritueel en energetisch niveau. Tijd om te reflecteren over jezelf als vrouw, als moeder, als dochter, als grootmoeder, als vriendin, als partner, ... Tijd om even te kijken hoe de balans is voor jou. Tijd om even te kijken naar wat de toekomst mag brengen. Wat wil je graag transformeren en wat loopt prima. Klinkt heerlijk toch. Zeker 1 van de dingen die ik met plezier meeneem naar de parallelle wereld.Ik geloof dat er een sterke nood is aan meer vertrouwen. Vertrouwen dat alles ook gebeurd - zelfs als je een week tijd voor jezelf neemt. Vertrouwen in de flow van het leven. Het vrouwelijke aspect van ons bestaan, verbinding met alles, eenheid van het zijn.


Wat is voor jou een goede manier om meer vertrouwen te krijgen in jezelf en de natuurlijke processen?


Voel jij nood aan verbinden met andere vrouwen? Kijk dan zeker eens naar de aankomende sistertribe evenementen & de opleidingen die gegeven worden: https://www.minilelie.com/upcoming-eventsWil jij graag individueel aan de slag - traumawerk en diepe verbinding met ons wezenlijke zijn? Boek dan een gratis kennismakingsgesprek via inge@minilelie.com.
73 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page