top of page

Mindfulness oefening om los te laten

Mindful Ademhalen en Loslaten:

  1. Zoek een Stille Plek: Zoek een comfortabele en stille plek waar je niet gestoord wordt. Neem een zittende positie aan, met je rug recht en je handen ontspannen op je schoot.

  2. Focus op je Ademhaling: Sluit je ogen en breng je aandacht naar je ademhaling. Observeer de natuurlijke stroom van in- en uitademing. Word je bewust van de sensatie van de lucht die je neus binnenkomt en verlaat, en de op en neer gaande beweging van je buik.

  3. Identificeer Gedachten en Emoties: Terwijl je je op je ademhaling concentreert, zullen waarschijnlijk gedachten en emoties opkomen over datgene wat je wilt loslaten. Erken deze gedachten en emoties zonder erin verstrikt te raken. Zie ze als voorbijgaande wolken in de lucht van je bewustzijn.

  4. Visualiseer het Loslaten: Stel je voor dat bij elke uitademing je langzaam datgene loslaat wat je niet langer dient. Visualiseer het als een lichte wolk die uit je lichaam en geest stijgt. Merk op hoe je met elke ademhaling lichter wordt en meer ruimte creëert binnenin.

  5. Herhaal een Geruststellende Affirmatie: Kies een positieve affirmatie die past bij jouw proces van loslaten. Bijvoorbeeld: "Ik laat los wat me niet langer dient en verwelkom positieve verandering." Herhaal deze affirmatie rustig in jezelf terwijl je doorgaat met je ademhaling.

  6. Blijf in het Moment: Breng je aandacht steeds opnieuw terug naar het huidige moment wanneer je merkt dat je gedachten afdwalen. Laat oordelen los en observeer zonder te veroordelen.

  7. Neem de Tijd: Neem de tijd om deze oefening te doen, misschien 5 tot 10 minuten in het begin, en verleng het indien gewenst. Naarmate je regelmatig oefent, kan deze mindfulness-oefening je helpen bij het ontwikkelen van een groter gevoel van innerlijke rust en het vermogen om bewust los te laten.

Deze oefening is bedoeld om je te ondersteunen bij het loslaten op een meer bewuste en kalme manier. Experimenteer ermee en pas het aan op een manier die het beste bij jou past.


Wil je graag meer weten over loslaten als manier van groeien en kansen manifesteren?

תגובות


התגובות הושבתו לפוסט הזה.
bottom of page