top of page

Inspirerend 2021 - de dingen die mijn jaar hebben gevormd

Bijgewerkt op: 10 jul. 2023

2021 was een heel intens jaar voor mij. Een jaar waarin ik veel overtuigingen heb losgelaten, dit was nodig om eens oprecht te kunnen kijken naar de maatschappij en mijn noden hierin als mens en aardbewoner.


Voor welke waarden was ik al jaren aan het strijden?


Wat heb ik geleerd? En wat is daar echt van waar?


Wat wil en kan ik geloven?


In deze blog wou ik met jullie delen welke podcasts, boeken en andere leuke dingetjes mij hierin geholpen en gesteund hebben. Zeker niet met het doel om je een mening aan te praten, maar om na te denken. Out of the box zoals ze zeggen.


 • Jorn Luka met de truemanshow ... een ongelooflijke aanrader en zeker op nummer 1 voor mij in het jaar 2021. Idealiter luister je ze af in volgorde zodat je ook zijn proces mooi meemaakt. Hij beschrijft dit ook in de afsluiter van het jaar ... de podcast met zichzelf. • De nieuwe wereld ... sommige afleveringen liggen mij enorm ... van anderen werd ik eerder kwaad, voelde ik weerstand. Maar ook dat is net zo mooi. Ik wil in mezelf ook het gesprek aangaan, waarom ik sommige meningen moeilijk vind om te begrijpen. Waarom het mij iets doet dat anderen niet zien of weten wat ik weet. Of het gewoon anders bekijken. Ga dus voor jezelf na wat je hier wil luisteren. Een grote aanrader vind ik persoonlijk de gesprekken met Mattias Desmet. • Zonder woorden ... must watch :) • Een deel van het loslaten van de overtuigingen die ik enorm had: body positivity. Zijn dikke mensen nu echt zoveel ongezonder? Ik kwam op een lezing terecht waar enkele sprekers kwamen. Eentje ging net daarover. Een vrouw die jarenlang op dieet was geweest, zonder resultaat. Ik had de tranen in mijn ogen: zo herkenbaar. Mijn hele leven was al gedomineerd door mijn gewicht. Als ik minder woog dan was ik gelukkiger, en dat had niets te maken met dat gewicht maar wel met de zelfkritiek en de beperkende overtuigingen. Ik besloot dat stuk in mezelf los te laten, niet gemakkelijk! De vrouw die kwam spreken heeft een zalige podcast, die ik af en toe beluister als ik merk dat het toch wat de foute kant opgaat met mijn gedachten in relatie tot mijn gewicht. Even ter update: ik weeg mezelf niet meer, ik spreek lief tegen mezelf, ik hou van mezelf, ik ben fantastisch zoals ik ben en dat heeft niets met gewicht te maken! Ongelooflijk hoeveel vooroordelen er bestaan ten opzichte van dikke mensen. Herken jij je hierin? Luister zeker eens: eye opener. Good luck :) ik wens je veel zelfliefde toe.
 • Soms kom je een boek tegen die je leven overhoop gooit ... Dat was voor mij zo met autobiografie van een yogi. Een heel helder inzicht in onze wereld, in meditatie en wat hierna komt. Voor iedereen die een interesse heeft in spiritualiteit en meer. • Thuisonderwijs, zelfsturing, geweldloze communicatie ... belangrijke thema's bij ons thuis. How children learn van John Holt opende mijn ogen - om anders naar mijn kinderen en hoe ze leren te kijken. Als je eens wil praten met mij over het proces van unschooling (mezelf dan vooral want kinderen doen dat net iets vlotter) mag je me altijd sturen! Voor meer info en inspiratie rond deze thema's verwijs ik jullie graag naar de website van orvita.
 • Being and becoming is een prachtige documentaire over thuisonderwijs. Zeker de 5 euro waard! Hieronder de link naar de website:


 • Verdergaand in het thema van kinderen heb ik nog een boek aan te raden. Hold on to your kids. Prachtig werk. Heel helder uitgelegd wat bij velen van ons leeft. Een boek die ik zeker nog eens zal lezen! • Ja nog eentje bij het thema kinderen (was een belangrijk onderdeel van mijn groeiproces in 2021): een audioboek (op aanraden van een andere vriendin) over opvoeding:


 • Corona bracht ook veel verandering in hoe ik naar de wet van de aantrekkingskracht kijk en hoe ik ermee omga. Met meer spiritualiteit, met meer vertrouwen. Veel kan je daarover niet vinden, omdat het net een zoektocht is in jezelf. Ik kwam echter wel deze filmpjes tegen waarin de basis heel duidelijk wordt uitgelegd. Jammer genoeg terug met een invalshoek om geld te verdienen etc (ik geloof er trouwens in dat we in de parallelle maatschappij binnenkort geen geld meer zullen gebruiken, dus je denkt daar dan ook lekker maar het jouwe van ;)) als je echter goed de theorie achter LOA wil begrijpen, dan zijn deze filmpjes een aanrader.
 • Teal swan was al langer in mijn leven ... toch waren enkele filmpjes dit jaar terug heel sterk van toepassing en hebben me op de juiste momenten steun geboden. Ik deel er hier 2 - eentje over een thema die me boeit en blijft boeien (kijk trouwens een naar de eigenschappen van gaslighting en het corona beleid van de overheid - zie je gelijkenissen?) - en haar voorspellingen voor 2022.


 • Ik volg sinds juni 2021 ook het programma bezield ondernemen, van liese. Een andere kijk op marketing en het aantrekken van klanten. • Tegenwind ... de reeks die voor veel mensen een start in het kritische proces is geweest. 1000 maal dank hiervoor! Prachtig werk, toegankelijk en gemakkelijk te begrijpen. • Dan last but not least ... de overstap naar andere sociale media platformen. Hier onder andere de link naar een prachtige telegram groep. Wist je trouwens dat mini lelie nu ook op telegram en MeWe te vinden is?

OPEN UP - Positieve actieve Vlamingen

OPEN UP is een plaats waar we alle positieve en actieve mensen verbinden. Kom naar buiten want je bent niet alleen en wij hebben je nodig.


Berichten die angst zaaien of negatief zijn worden verwijderd.


www.OpenUp2.com
Wat een heerlijk iets om een lijst zoals deze te maken :) om eens te duiken in de inspiratie die ik heb gebruikt voor mijn groei in 2021! Welke boeken/podcasts/lezingen ... hebben jouw jaar mee bepaald? Wat wil jij graag delen?

83 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page