top of page

Wat gebeurd er als je de 7 hoofd chakra's vrijmaakt?

Bijgewerkt op: 21 jul. 2022

We kennen allemaal het woord chakra!

Maar wat wordt daar nu eigenlijk mee bedoeld? En ziet dat eruit als op de tekeningen?


Het antwoord is: iedere chakra ziet er anders uit. Het is een energie punt van waaruit ons wezen, onze ziel en ons fysiek lichaam samenkomen. Met andere woorden: het slaat alle informatie op, brengt dat samen met de universele krachten, de aardekrachten en onze omgeving. Dit creëert dan onze realiteit. Hoe we ons lichaam ervaren, hoe we emoties voelen en hoe we denken.

Een geniaal systeem!


Enkele belangrijke dingen om te weten:

 • De chakras hebben niet 1 vast kleur zoals vaak afgebeeld. Het zijn net de aanwezige kleuren die je veel kunnen vertellen over de verbinding van de thema's en hun werking. De reden waarom ze vaak met de 7 kleuren van de regenboog worden afgebeeld is omdat die kleur het dichtst bij de werking van dat chakra ligt. Bijvoorbeeld chakra 1 (stuit) staat in voor onze verbinding met de aarde. Onze thuis. Ons gevoel van veiligheid en geborgenheid. De kleur rood staat dan ook voor veiligheid, geborgenheid, angsten, ...Er kan echter ook een andere kleur in het chakra aanwezig zijn zoals bijvoorbeeld indigo, als je onzeker bent over je thuissituatie. • Vanuit iedere chakra vertrekken veel verbindingslijnen met andere wezens (dus ook levende mensen). Je kunt veel informatie halen uit het van waar ze vertrekken en waar ze naartoe gaan bij de ander. Als die lijnen niet transparant zijn kunnen we daar helderheid in brengen, zodat ook die relatie en jouw leven verbeterd. Een voorbeeld hiervan is de verbinding van hart naar hart chakra na een ruzie, we voelen ons alleen, afgesloten, niet begrepen. Door de heldere kleur groen hier te laten stromen en de energie juist te verdelen brengen we rust en harmonie.


Hoe kunnen we de chakra's beter laten stromen?

Er bestaan daarvoor verschillende technieken. Die allemaal hun plaats in deze wereld hebben. Hier zijn enkele voorbeelden. De gekozen techniek hangt af van jouw talenten en de talenten van de persoon die je hier eventueel bij ondersteunt.

 • Massage

 • Healing - waar ligt de oorsprong van de blokkade en welke energie is nodig om die vrij te maken? Vorige levenswerk (wil je hier meer info over, boek een gratis kennismakingsgesprek)

 • Edelstenen

 • Etherische olie

 • Zouten

 • De healy

 • Meditatie en metaforen (methode gebruikt tijdens opleidingen chakra bij mini lelie)

 • Reiki

 • Yoga

 • Voeding

 • En nog zoveel meer ...

Wat gebeurd er eens chakra's een betere doorstroming hebben?


Stel je een rivier voor. Die stroomt vanuit het diepste punt van het universum, door jouw hele lichaam naar het middelpunt van de aarde en terug.

En stel je nu voor dat je chakra's punten zijn in die rivier.

Wat gebeurd er als die punten verstopt zitten?


Inderdaad dan is de doorstroming minder goed ...


Stel nu dat je van 1 punt naar een ander wil varen, om informatie uit te wisselen. Zoals bijvoorbeeld van punt 5 (communicatie) naar punt 3 (je innerlijke stuur, kompas, je doe centrum). Dit om helder te kunnen communiceren wat je nu echt wil! En hoe je dat zal aanpakken.


Maar er is een blokkade. Je hebt moeite met communiceren. Want vroeger werd je altijd verteld om te zwijgen! Je hebt niet het gevoel dat je het recht en de vrijheid hebt om iets te zeggen. Niet tegen de buitenwereld, maar dan automatisch ook geen heldere, eerlijke boodschap voor jezelf.

Iedere mening en ervaring die dat bevestigd is als een steen in de rivier.

De communicatie met jezelf (de andere punten in de rivier) en de buitenwereld (universum en aarde) worden slechter en slechter.Hoe heerlijk zou het zijn als het water kan stromen?

Hoe heerlijk zou het zijn als je vlot van het ene punt naar het andere kunt?

Hoe heerlijk zou het zijn als er geen stenen en stokken van anderen jouw rivier blokkeren?


Wel dat gebeurd als je aan de slag gaat met je chakra's!


Heb je hier ondersteuning bij nodig? Of nog vragen?

Contacteer me vrijblijvend voor een gratis virtuele koffie.

89 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page